Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί, ενώ έγιναν τουλάχιστον 1.500 απόπειρες από μετανάστες στο Καλαί, στην βόρεια Γαλλία, να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας της Μάγχης τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη. 

"Οι ομάδες μας βρήκαν μια σορό σήμερα το πρωί και οι πυροσβέστες επιβεβαίωσαν τον θάνατο αυτού του ανθρώπου", επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Με τον νέο αυτό θάνατο αυξάνονται σε 9 συνολικά οι μετανάστες που έχουν χάσει την ζωή τους μέσα στην σήραγγα της Μάγχης ή κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν σε αυτήν από τις αρχές του Ιουνίου. Την περασμένη Παρασκευή μια 23χρονη γυναίκα από την Ερυθραία τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο κοντά σε έξοδο αυτοκινητόδρομου που οδηγεί στον τερματικό σταθμό της σήραγγας.

Ο άνθρωπος που βρέθηκε σήμερα νεκρός είναι ένας Σουδανός, ηλικίας "μεταξύ 25 και 30 ετών", ο οποίος πιστεύεται ότι χτυπήθηκε από ένα φορτηγό "που έβγαινε από έναν συρμό ο οποίος μετέφερε φορτηγά, ενώ ο άνδρας προσπαθούσε να σκαρφαλώσει" στο τρένο, δήλωσε μια πηγή της αστυνομίας.

"Όλα συνέβησαν αυτήν την νύχτα και στις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδος), οι αστυνομικοί έχουν ακόμη πολλή δουλειά", πρόσθεσε η πηγή αυτή, διευκρινίζοντας ότι έχουν αναφέρει την παρουσία "500 ως 1.000 μεταναστών" γύρω από την σήραγγα της Μάγχης.

Ορισμένοι από αυτούς τους μετανάστες επιχειρούν πολλές φορές κατά την διάρκεια της νύχτας να εισέλθουν στην σήραγγα.

"Δεν με εκπλήσσει αυτός ο αυξημένος αριθμός μεταναστών (στην περιοχή γύρω από την σήραγγα), καθώς ένας μετανάστης πραγματοποιεί δύο με τρεις απόπειρες, όχι παραπάνω", διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Κατά την διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, της Δευτέρας προς Τρίτη, ο όμιλος Eurotunnel είχε ανακοινώσει ότι καταγράφηκαν σχεδόν 2.000 απόπειρες μεταναστών να εισέλθουν στον χώρο της σήραγγας.

Οι απόπειρες των μεταναστών να διασχίσουν την σήραγγα της Μάγχης για να περάσουν στην Βρετανία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο εδώ και πολλές εβδομάδες.