Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών και στην κατάσχεση 320 κιλών ηρωίνης προχώρησε η ρουμανική αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές της χώρας, η ηρωίνη είχε προορισμό την Ολλανδία και η αγοραστική της αξία υπερβαίνει τα 40 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη «ψαριά» ηρωίνης από την αστυνομία της Ρουμανίας.

Οι διακινητές, δύο Ρουμάνοι και δύο Τούρκοι, συνελήφθησαν ύστερα από τετραετή παρακολούθηση του διεθνούς εγκληματικού κυκλώματος στο οποίο ανήκαν, από τους αστυνομικούς. Η σύλληψή τους έγινε κατά την προσπάθεια να περάσουν τα σύνορα με δύο φορτηγά, στις δεξαμενές καυσίμων των οποίων είχαν κρύψει πακέτα με ηρωίνη.

«Πρόκειται για κυνηγητό τεσσάρων ετών και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των ρουμανικών, των τουρκικών και των ουκρανικών Αρχών», δήλωσε ο Ντανιέλ Χοροντνιτσεάνου, επικεφαλής του εισαγγελικού γραφείου για την καταπολέμηση της μαφίας, DIICOT.

Τα πακέτα είχαν βουτηχτεί σε σκόνη καυτερής πιπεριάς και είχαν τυλιχθεί με καρμπόν προκειμένου να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους από τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, εξήγησε ο κ. Χοροντνιτσεάνου.

Ανέφερε ακόμη ότι τα ναρκωτικά εισήχθησαν στη Ρουμανία από την Ουκρανία και η προέλευσή τους ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, το Αφγανιστάν. Εκτιμάται πως προορίζονταν για την Ολλανδία προκειμένου να προωθηθούν από εκεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.