Η Τζέιν Μπίρκιν ζήτησε από τον οίκο μόδας Hermes να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά της στην ομώνυμη τσάντα του λόγω της «βάναυσης» εκτροφής κροκοδείλων και των πρακτικών της σφαγής τους.

«Ζήτησα από τον Hermes να αλλάξει όνομα στην Birkin Croco μέχρι να υιοθετήσει καλύτερες πρακτικές που να ικανοποιούν τους διεθνείς κανονισμούς στην κατασκευή αυτής της τσάντας», ανέφερε η ηθοποιός και τραγουδίστρια σε χθεσινή της ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης.

Η Μπίρκιν δήλωσε ότι συνυπέγραψε το αίτημα με τίτλο Mercy For Animals (Οίκτο για τα Ζώα)- μία πρωτοβουλία του ηθοποιού Γιοάκιν Φοίνιξ, που καλεί «να πετάξουμε τα δέρματα από την ντουλάπα μας» - σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «εκατομμύρια ερπετά που σφαγιάζονται κάθε χρόνο και μετατρέπονται σε παπούτσια, τσάντες, ζώνες και άλλα αξεσουάρ».

Η οργάνωση «Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων» (PETA) ανακοίνωσε ότι έχει δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με αφηγητή τον Φοίνιξ, το οποίο είδε η Μπίρκιν και το οποίο δείχνει πώς ζωντανά ερπετά γδέρνονται και σφαγιάζονται σε εκτροφεία που προμηθεύουν οίκους μόδας.

Ο οίκος Hermes ανακοίνωσε ότι τα δέρματα κροκοδείλων που προμηθεύτηκε από το εκτροφείο του Τέξας, το οποίο εμφανίζεται στο βίντεο, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των τσαντών Birkin και υπογράμμισε ότι δεν είναι ιδιοκτήτης του εκτροφείου αυτού.

Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη διεξάγεται έρευνα σχετικά με τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εκτροφείο και ότι θα υπάρξει επανόρθωση και κυρώσεις από «τυχόν παραβίαση του κανονισμού».

Ο Hermes τονίζει ότι επιβάλλει στους προμηθευτές του τους υψηλότερους ηθικούς κανόνες αναφορικά με την μεταχείριση των κροκοδείλων και ότι εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία πραγματοποιεί μηνιαίους ελέγχους για να διαπιστώνει ότι αυτοί τηρούνται.

«Ο Hermes σέβεται και συμμερίζεται τα αισθήματα της Τζέιν Μπίρκιν και σοκαρίστηκε από τις εικόνες που μεταδόθηκαν πρόσφατα. Τα σχόλιά της δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο τη φιλία και την εμπιστοσύνη που έχουμε μοιραστεί τόσα χρόνια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
TAGS