current views are: 6

29 Ιουλίου 2015
Δημοσίευση16:56

Αναφορές περί εντοπισμού συντριμμιών του εξαφανισμένου Boeing της Malaysia Airlines

Αναφορές περί εντοπισμού συντριμμιών του Boeing της Malaysia Airlines κάνουν τα τελευταία λεπτά τον γύρο του κόσμου. 

Δημοσίευση 16:56’
αρθρο-newpost

Αναφορές περί εντοπισμού συντριμμιών του Boeing της Malaysia Airlines κάνουν τα τελευταία λεπτά τον γύρο του κόσμου. 

Ένα μυστηριώδες κομμάτι από αεροσκάφος ξεβράστηκε στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια περί εντοπισμού του Boeing 777 της Malaysia Airlnes που εξαφανίστηκε τον Μάρτιο του 2014.

Το μήκους 2 μέτρων κομμάτι φαίνεται πως είναι κομμάτι πτερυγίου και εντοπίστηκε σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο από άτομα που καθάριζαν την ακτή.

Αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρει πως το πτερύγιο ήταν φαίνεται πως ήταν στο νερό για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Γάλλοι αξιωματούχοι στον τομέα των αερομεταφορών ήδη διενεργούν έρευνα για να εντοπίσουν από που προέρχεται το πτερύγιο. 

Ένας ειδικός στις αερομεταφορές που επικαλείται η εφημερίδα Telegraph αναφέρει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανήκει το μέρος του φτερού στην πτήση MH370

«Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν είναι όντως τα συντρίμμια από την πτήση MH370. Μόλις τα βρήκαμε» είπε μέλος της Γαλλικής Αεροπορίας στο νησί. 

Άλλοι αξιωματούχοι ωστόσο τονίζουν πως «οι  τοπικές αρχές εξετάζουν τα συντρίμμια, τα οποία ταιριάζουν με της πτήσης MH370. Δεν είμαστε σίγουροι, αλλά υπάρχουν αρκετές πιθανότητες».

Τις έρευνες συνδράμουν και ειδικοί εμπειρογνώμονες από την Αυστραλία.

Το αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014, και είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο


σχετικα αρθρα