Σε κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων κατά το 'Αγιο Έτος των καθολικών, που αρχίζει τον ερχόμενο Δεκέμβριο, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της Ρώμης.

«Όλες οι ενδείξεις που έχουμε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, κάτι που μου επιβεβαιώθηκε και από αμερικανούς δημάρχους με τους οποίους μίλησα πρόσφατα- κάνουν αναφορά σε συγκεκριμένους κινδύνους τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ρώμη και στην Ιταλία», τόνισε ο Ινιάτσιο Μαρίνο, σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα.

Ο Μαρίνο πρόσθεσε ότι «δεν έχει την δυνατότητα να υπερασπισθεί την πόλη του μόνον με την βοήθεια της τοπικής αστυνομίας».

Ο δήμαρχος της Ρώμης αναγνώρισε, δε, ότι υπάρχουν αντικειμενικές καθυστερήσεις στην διοργάνωση του Αγίου Έτους των καθολικών, προσθέτοντας, όμως, ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι του έδωσε την διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη εβδομάδα, με ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, θα λυθούν όλα τα σχετικά προβλήματα.

Ο Ινιάτσιο Μαρίνο, τέλος, δηλώνει στην Κορριέρε ότι «στην Ρώμη βρήκε ένα σάπιο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα» με ένα πολιτικό σύστημα προσηλωμένο στις μπίζνες και στην συλλογή ψήφων. Θεωρεί, όμως, ότι με την στήριξη του πρωθυπουργού θα καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια -αρχίζοντας από την αποκομιδή απορριμμάτων και τα προβλήματα στα δημοτικά μέσα μεταφοράς- που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες.