Καθώς κλιμακώνεται η μεταναστευτική κρίση και όλο και περισσότεροι προσπαθούν να περάσουν από τη Γαλλία στη Βρετανία, τα ταμπλόιντ στο Λονδίνο ζητούν επέμβαση του στρατού. 

«Στείλτε τον στρατό» είναι ο τίτλος της πρώτης σελίδας της Daily Mail, η οποία αφιερώνει πέντε σελίδες στην «καταστροφή του Καλαί. Εμποδίσαμε τον Χίτλερ να μπει. Γιατί οι αδύναμοι κυβερνώντες μας δεν καταφέρνουν να σταματήσουν μερικές χιλιάδες εξασθενημένους μετανάστες;», διερωτάται η εφημερίδα.

«Να γιατί φταίνε οι Γάλλοι», τιτλοφορείται ένα άλλο άρθρο της Daily Mail, η οποία κατηγορεί κυρίως την Γαλλία για τον «κυνισμό» της.

Η ταμπλόιντ μίλησε επίσης με πολλές έγκυες γυναίκες της περιοχής του Κεντ, όπου καταλήγει η σήραγγα στην Βρετανία, οι οποίες δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ μήπως χρειαστεί να γεννήσουν μέσα στο ασθενοφόρο. Πολλά μποτιλιαρίσματα έχουν προκληθεί στον αυτοκινητόδρομο Μ20 λόγω των προβλημάτων που συνδέονται με τις απόπειρες των μεταναστών να διασχίσουν την Μάγχη μέσω της οδού αυτής.

«Οι Γάλλοι συμπεριφέρονται με τον ίδιο αξιοθρήνητο τρόπο με τους Ιταλούς», αναφέρει επίσης η ταμπλόιντ εν είδει τελικής ετυμηγορίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Sun, η εφημερίδα με την μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Βρετανία. «Η Κοκέλ χρειάζεται μεγαλύτερη πυγμή», βρετανική βεβαίως, υπογραμμίζει η ταμπλόιντ, προσθέτοντας ότι «η αναρχία στο Καλαί συνιστά μια κακοφορμισμένη πληγή στο πρόσωπο της Ευρώπης».

«Η Γαλλία δεν τα καταφέρνει. Οι αστυνομικοί της έχουν ξεπερασθεί από την κατάσταση και σε κάθε περίπτωση προτιμούν να φορτώνουν σε μας την ευθύνη», προσθέτει η Sun, η οποία διένειμε πίτσες στους φορτηγατζήδες και στους αυτοκινητιστές που βρίσκονταν μπλοκαρισμένοι στους αυτοκινητόδρομους του Κεντ.

«Στείλτε τον στρατό να σταματήσει την εισβολή των μεταναστών», ήταν επίσης ο τίτλος της Daily Express. Για την ταμπλόιντ αυτή, η οποία υποστήριξε στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία τον Νάιτζελ Φάρατζ και το ξενοφοβικό του κόμμα Ukip, είναι «προφανές ότι οι Γάλλοι απέτυχαν να ελέγξουν τους μετανάστες».