Μικρές αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων θα προβλέπονται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2016, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

«Η προφανής βελτίωση της οικονομίας μας επιτρέπει να αντιστρέψουμε σιγά σιγά (την τάση) σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες που ζητούνται από την ισπανική κοινωνία» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί πριν από τις θερινές διακοπές.

«Αυτήν την χρονιά εμείς το καταφέραμε μέσω της εφαρμογής μιας φορολογικής μεταρρύθμισης (που συμπεριέλαβε μια μείωση των φόρων) και την επόμενη χρονιά εμείς θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων καθώς προβλέπουμε στον κρατικό προϋπολογισμό μια αύξηση της τάξης του 1%» για αυτούς τους εργαζόμενους, τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

Ο Ραχόι υπογράμμισε ότι πρόκειται για την πρώτη αύξηση στις αποδοχές των εργαζομένων του δημοσίου τομέα, από το 2009, έπειτα από «πάγωμα» πέντε ετών των αποδοχών τους και υπερασπίστηκε τη συνέχιση της πολιτικής ελέγχου των δαπανών.

Ο ίδιος επέμεινε στο γεγονός ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να διατηρήσει τους «πυλώνες» του Κράτους πρόνοιας καθώς τις συντάξεις και σημείωσε ότι το Κράτος θα αφιερώσει το 2016 το 39% των δαπανών του στην καταβολή των συντάξεων.