Επεισόδια ξέσπασαν σήμερα μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων του ισραηλινού στρατού αλλά και Ισραηλινών εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από ένα εικοσιτετράωρο βίας κατά τη διάρκεια του οποίου 3 νεαροί Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους, μεταξύ αυτών ένα βρέφος που κάηκε ζωντανό από εξτρεμιστές Εβραίους.

Οι ταραχές ξέσπασαν νωρίτερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός εκ των τριών θυμάτων, του Λάιθ Χάλντι, 16 ετών, ο οποίος σκοτώθηκε από σφαίρα του ισραηλινού στρατού.

Δεκάδες νεαροί στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαλαζούν, στα περίχωρα της Ραμάλας, εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών που απάντησαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη συγκρούσεις ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές μεταξύ Παλαιστινίων και στρατιωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ανέφερε ένας Παλαιστίνιος υπεύθυνος των υπηρεσιών ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Επιπλέον, ταραχές σημειώθηκαν μεταξύ εποίκων και Παλαιστινίων σε ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.