Η 32χρονη καμαριέρα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου, μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια σε ένα χωριό της βόρειας Γουινέας και έμαθε να γράφει όταν πήγε στις ΗΠΑ, έγραψε σήμερα η γαλλική εφημερίδα Le Journal.
Μέσα από συνεντεύξεις με μέλη της κοινότητας της Γουινέας στο προάστιο Μπρονξ της Νέας Υόρκης- που αριθμεί 3.000 με 5.000 ανθρώπους- η εφημερίδα έφτιαξε το προφίλ της γυναίκας την οποία περιγράφει ως γεννημένη σε μία πιστή μουσουλμανική οικογένεια της φυλετικής ομάδας των Πεούλ.

Παντρεύτηκε κι απέκτησε παιδί στα 17 και στη συνέχεια μαζί με τον σύζυγό της μετεγκαταστάθηκαν στην πρωτεύουσα, Κονακρί, όπου έζησαν για μερικά χρόνια. Ο σύζυγός της πέθανε από μία ασθένεια όταν εκείνη ήταν ακόμη πολύ νέα κι αναγκάστηκε να μεγαλώσει την κόρη τους μόνη της.

Πριν από επτά χρόνια αποφάσισε να ζήσει στη Νέα Υόρκη, όπου ήδη ζούσε η αδελφή της και όπου της χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο.

Μέλη της κοινότητας την περιέγραψαν ως μία σκληρά εργαζόμενη γυναίκα και εσωστρεφή. Η γυναίκα, η οποία φέρεται ότι φοράει την ισλαμική μαντίλα, διαμένει σε άγνωστη τοποθεσία την τελευταία εβδομάδα.