Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ερευνα σχετικά με καταγγελίες ότι αποσιωπήθηκαν κατηγορίες κακοποίησης παιδιών σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Έντουαρντ Χιθ.

Ο Χιθ ήταν πρωθυπουργός μεταξύ 1970-74 και ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος από το 1965 μέχρι το 1975, όταν τον διαδέχθηκε η Μάργκαρετ Θάτσερ. Πέθανε το 2005 σε ηλικία 89 ετών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Καταγγελιών της Αστυνομίας (IPCC) ανέφερε ότι η καταγγελία σε βάρος του Χιθ έγινε τη δεκαετία του '90 στις αστυνομίες αρχές του Γουίλτσιρ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Στην περιοχή πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν δόθηκαν περισσότερες διευκρινίσεις για το ποιος ήταν αυτός που τον κατήγγειλε.

«Πρόκειται για μια έρευνα για την καταγγελία ότι η Αστυνομία του Γουίλτσιρ δεν προχώρησε σε έρευνα όταν κάποιος απείλησε να αποκαλύψει ότι ο σερ Έντουαρντ Χιθ πιθανόν να εμπλεκόταν σε αδικήματα που αφορούσαν παιδιά» γράφει στην ανακοίνωσή της η IPCC.

Η αστυνομία του Γουίλτσιρ προσπαθεί από την πλευρά της να εξακριβώσει αν υπήρχαν μάρτυρες ή θύματα που να στήριζαν τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.