Στη σύλληψη του επικεφαλής ενός δικτύου εξτρεμιστών Εβραίων, τον Μέιρ Έτινγκερ προχώρησαν οι αρχές στο Ισραήλ για τον εμπρησμό την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη που κόστισε τη ζωή σε ένα βρέφος. 

«Ο Μέιρ Έτινγκερ συνελήφθη στο Σαφέντ (στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ) λόγω της δράσης που έχει αναπτύξει στους κόλπους μιας εξτρεμιστικής εβραϊκής οργάνωσης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας.

O Μέιρ Έτινγκερ, ηλικίας περίπου 20 ετών, συνελήφθη «για εθνικιστικά εγκλήματα» επισήμανε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει εάν υπάρχουν υποψίες ότι ενεπλάκη άμεσα στον εμπρησμό της Παρασκευής ή εάν ανακρίνεται για τη συμμετοχή του σε άλλες ρατσιστικές βιαιοπραγίες.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο 20χρονος θεωρείται ύποπτος ότι υπήρξε ο εγκέφαλος μιας οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για την φωτιά που ξέσπασε την 18η Ιουνίου στην Εκκλησία του Πολλαπλασιασμού στις όχθες της λίμνης Τιβεριάδας, έναν από τους σημαντικότερους τόπους της χριστιανικής λατρείας.