Καύσωνα και υψηλές θερμοκρασίες βιώνουν και σήμερα οι Κύπριοι, με το θερμόμετρο να απογειώνεται κατά την διάρκεια της ημέρας σε μεγάλη ύψη. 

Ιδιαίτερα μετά τις 12 το μεσημέρι έως και τις πέντε το απόγευμα το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Το ρεκόρ ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας που σημειώθηκε χθες, λόγω της αυξημένης χρήσης των συστημάτων κλιματισμού, συνοδεύτηκε από ορισμένα προβλήματα στη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν έλειψαν και οι διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της νύχτας σε περιοχές της Λευκωσίας και της Λεμεσού, με τα προβλήματα όμως να έχουν επιλυθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ωστόσο, το σύστημα, αν και σχεδόν οριακά, ανταποκρίθηκε σε γενικές γραμμές στις αυξημένες απαιτήσεις για ηλεκτρική ενέργειας ακόμα και μετά το μεσημέρι όπου στα αστικά κέντρα στο εσωτερικό η θερμοκρασία είχε δημιουργήσει αφόρητες συνθήκες.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σύμφωνα και με το υπουργείο Υγείας δεν καταγράφηκαν περιστατικά πολιτών που χρειάσθηκαν άμεση ιατρική φροντίδα.