Δεκαέξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Κολομβία όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν φαίνεται να συνετρίβη σε βουνοπλαγιά δασώδους περιοχής στα βορειοδυτικά της χώρας, είπε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκας.

Το ελικόπτερο, αμερικανικής κατασκευής Black Hawk UH-60, συνετρίβη για άγνωστους προς το παρόν λόγους ενώ βρισκόταν σε επιχείρηση δίωξης ναρκωτικών, στην περιφέρεια Αντιόκια, περίπου 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογοτά. 

«Προς το παρόν, η πιo πιθανή εκδοχή είναι ότι το ελικόπτερο συνετρίβη στην βουνοπλαγιά, μάλλον λόγω χαμηλών νεφώσεων που κάλυπταν την περιοχή» είπε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Λουίς Κάρλος Βιγιέγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Μπογκοτά.

Το δυστύχημα είναι το δεύτερο μετά τη συντριβή άλλου ελικόπτερου, του CASA C-235 ισπανικής κατασκευής, που έπεσε στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας λόγω μηχανικής βλάβης, σκοτώνοντας τους 11 επιβαίνοντες στρατιώτες.

Οι αστυνομικοί που σκοτώθηκαν λάμβαναν μέρος σε επιχείρηση κατά της εγκληματικής οργάνωσης των πρώην ακροδεξιών παρακρατικών γνωστών ως Clan Usuga. Ο ηγέτης της ομάδας, Ντάριο Αντόνιο Ουσούγκα, γνωστός ως "Οτονιέλ", έχει 2.000 άντρες υπό την διεύθυνσή του, και οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει αμοιβή μέχρι 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

«Υπήρχαν τρία ελικόπτερα στην επιχείρηση, και τα άλλα δύο δεν άκουσαν πυροβολισμούς εκτός από αυτούς που προήλθαν από τα τρία ελικόπτερα (στην επιχείρηση)» ανέφερε ο Κολομβιανός υπουργός Άμυνας.