Στο 41%, με απώλεια μίας μονάδας, βρίσκονται οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού RTL και του περιοδικού Stern, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι οποίοι φθάνουν στο 24%, κερδίζουν μία μονάδα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Πράσινοι μένουν σταθεροί στο 10%, ενώ η Αριστερά (Die Linke) χάνει μια μονάδα και βρίσκεται στο 9%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) συγκεντρώνουν 5%, όσο είναι και το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) παραμένει στο 3%. Τα αποτελέσματα αυτά θα επέτρεπαν και πάλι, θεωρητικά, τον συνασπισμό μεταξύ CDU/CSU και FDP.

Στο ερώτημα που αφορά τον Καγκελάριο, η Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με 55% (με απώλεια μίας μονάδας), έναντι του αρχηγού του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος παραμένει σταθερός στο 14%, με το 61% των «συμπαθούντων» του κόμματός του να μην τον προτιμούν ως υποψήφιο Καγκελάριο.