Ρωσία και ΗΠΑ δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε κοινή προσέγγιση κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τζον Κέρι. 

«Συμφωνούμε όλοι ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι η κοινή απειλή, το κοινό κακό. Συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε να ενώσουμε τις προσπάθειες για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου όσο το δυνατόν συντομότερα και αποτελεσματικότερα», ανέφερε ο Λαβρόφ σε σχόλιά του που μετέδωσε ζωντανά από τη Μαλαισία η ρωσική κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε:

Προς το παρόν δεν έχουμε μια κοινή προσέγγιση για το πώς συγκεκριμένα μπορούμε να το επιτύχουμε με δεδομένη την αντιπαράθεση ανάμεσα στους διάφορους παίκτες επί του πεδίου, περιλαμβανομένων των ενόπλων μονάδων της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως ο ίδιος και ο Κέρι συμφώνησαν ότι αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες θα συνεχίσουν να εργάζονται με στόχο την εξεύρεση μιας κοινής στρατηγικής για την καταπολέμηση του ισλαμιστικου κινήματος.

Ο ρώσος υπουργός δήλωσε ακόμη σε συνέντευξή του στο Channel News Asia: 

Ο Πρόεδρος Ομπάμα είχε δηλώσει δημόσια το 2009 ότι, αν επιλυθεί το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, δεν θα υπάρχει ανάγκη για πυραυλική άμυνα στην Ευρώπη. Φαίνεται ότι δεν έλεγε την αλήθεια.