Νέες λεπτομέρειες για τις ημέρες διαμονής του Ντομινίκ Στρος-Καν στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης ήλθαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις υπαλλήλων στην αστυνομία, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ -και πιθανότερος διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας- είχε ζητήσει τη συντροφιά δύο νεαρών υπαλλήλων του ξενοδοχείου, αλλά και οι δύο γυναίκες απέρριψαν τις προτάσεις του.

Σύμφωνα με το CNN, αμέσως μετά την άφιξή του στο πολυτελές ξενοδοχείο, ο Ντομινίκ Στρος-Καν ζήτησε τη συντροφιά της ρεσεψιονίστ που τον συνόδευσε στη σουίτα του. Η ίδια, όπως κατέθεσε στην αστυνομία, απέρριψε την πρόταση.

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Στρος-Καν κάλεσε μία άλλη ρεσεψιονίστ στη σουίτα του και της ζήτησε να τον συντροφεύσει για ένα ποτό, μετά το τέλος της βάρδιάς της. Όπως και η πρώτη, και αυτή αρνήθηκε την πρόταση.

Η πηγή που έδωσε τα στοιχεία στο CNN υποστηρίζει ότι στην κατάθεσή της η ρεσεψιονίστ ανάφερε πως ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ τή φλέρταρε.

Μετά την αποφυλάκισή του, την Παρασκευή, ο Ντομινίκ Στρος-Καν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό σε διαμέρισμα του Μανχάταν. Είναι υποχρεωμένος να φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι, που καταγράφει κάθε βήμα του, ενώ ένας ιδιωτικός φρουρός βρίσκεται μαζί του 24 ώρες το 24ωρο.

Τα έξοδα της φύλαξης, που ανέρχονται σε 200.000 δολάρια μηνιαίως, υποχρεούται να τα καλύπτει ο ίδιος.

Όπως, επίσης, μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το κτήριο στο οποίο διαμένει ο Στρος-Καν είναι το νέο αξιοθέατο του Μανχάταν.

Το διαμέρισμα βρίσκεται κοντά στην Γουόλ Στριτ και στο Σημείο Μηδέν, όπου άλλοτε βρισκόταν το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, μέσα στο «χαλύβδινο δακτύλιο» ασφαλείας της πόλης που περιλαμβάνει κάμερες επιτήρησης και αυξημένη αστυνομική παρουσία.


Πηγή: tanea.gr
Εκτός από τους δημοσιογράφους που έχουν «κατασκηνώσει» μπροστά απ' το κτήριο, δεκάδες άνθρωποι περνούν συνεχώς απ' έξω, κρατώντας βιντεοκάμερες και φωτογραφικές μηχανές ώστε να απαθανατίσουν τη «φυλακή» του Στρος-Καν.

Δεν αποκλείεται, πάντως, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ να μεταφερθεί σε άλλο κτήριο εντός των προσεχών ημερών.
TAGS