Τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370, επιβεβαίωσε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός, Νατζίμπ Ράζακ.

Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. 

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Malaysia Airlines αναφέρει πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των επιβατών και του πληρώματος και ότι η ανακάλυψη είναι μεγάλο βήμα προς τα μπρος για την εξέλιξη της έρευνας. 

Από την πλευρά του  αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, που μετέχει στην έρευνα δήλωσε πως υπάρχουν « πολύ ισχυρές ενδείξεις» ότι το τμήμα προέρχεται από το μοιραίο Boeing, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί. 

Ο Μακοβιάκ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε ότι το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση MH370 εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου 2014, ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο μεταφέροντας 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Πιστεύεται ότι η πτήση ΜΗ370 συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, σε απόσταση περίπου 3.700 χιλιομέτρων από το νησί Ρεϊνιόν.