Μαξιλάρια αεροπορικών θέσεων, παράθυρα αεροπλάνου και φύλλα αλουμινίου βρέθηκαν στις ακτές του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, όπου την περασμένη εβδομάδα είχε ξεβραστεί ένα φτερό του εξαφανισμένου Boeing 777 της Malaysia Airlines, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Μαλαισίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα νέα ευρήματα εντοπίσθηκαν από ομάδα μαλαίων εμπειρογνωμόνων που βρίσκεται στο νησί και πρόσθεσε ότι δεν έγινε δυνατόν να διαπιστωθεί εάν τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος της πτήσης MH370. «Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί από τις γαλλικές αρχές», είπε.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ είχε ανακοινώσει ότι το πτερύγιο αεροσκάφους που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα σε παραλία του νησιού ανήκει στο Boeing 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε εδώ και 17 μήνες μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, γεγονός που αποτελεί και την πρώτη ένδειξη ότι το αεροσκάφος κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Η εισαγγελία του Παρισιού, που ερευνά επίσης την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξαιτίας της παρουσίας τεσσάρων γάλλων πολιτών μεταξύ των επιβαινόντων, εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτική, κάνοντας λόγο για "πολύ ισχυρές ενδείξεις" ότι τα συντρίμμια προέρχονται από το αεροσκάφος.

Οι έρευνες σε στρατιωτικό εργαστήριο της νοτιο-δυτικής Γαλλίας, με τη συμμετοχή γάλλων εμπειρογνωμόνων του Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων και μαλαίων ομολόγων τους, συνεχίζονται.