Τρεις Ισραηλινοί παρασύρθηκαν σκοπίμως και τραυματίστηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, από όχημα ο οδηγός του οποίου στη συνέχεια αναγκάστηκε να σταματήσει καθώς δέχθηκε πυρά από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «τρομοκρατία» το επεισόδιο αυτό αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο οδηγός ήταν Παλαιστίνιος. 

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη και δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας του. Ο Νετανιάχου χαιρέτισε επίσης την αντίδραση των στρατιωτών οι οποίοι «έδρασαν γρήγορα και εξουδετέρωσαν τον τρομοκράτη».

Οι δύο από τους τρεις Ισραηλινούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί ελαφρά. Το ένα από τα θύματα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ με στρατιωτικό ελικόπτερο.

Ένας Παλαιστίνιος γιατρός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ο οδηγός του οχήματος τραυματίστηκε σοβαρά καθώς δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς και στη συνέχεια το αυτοκίνητό του ανατράπηκε.