Εναέρια και πλωτά μέσα δεσμεύει η Γαλλία από αύριο στη νήσο Ρεϊνιόν ώστε να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing 777  της Malaysia Airlines.

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της έρευνας, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν επιπρόσθετα αεροπορικά και θαλάσσια μέσα για να ερευνηθεί η ενδεχόμενη ύπαρξη κι άλλων συντριμμιών στα ανοικτά της Ρεϊνιόν», ανέφεραν ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο υπουργός αρμόδιος για τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας Ζορζ Πο-Λανζβέν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Αλέν Βινταλί.

Ένα αεροσκάφος θα αρχίσει πτήσεις στην περιοχή από «αύριο το πρωί», σύμφωνα με την κοινή υπουργική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίσης έρευνες από πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα και πλοία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, το τμήμα ενός φτερού που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν την 29η Ιουλίου ανήκει στο μοιραίο αεροσκάφος. 

Η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει έρευνα διότι τα τέσσερα από τα θύματα ήταν Γάλλοι υπήκοοι, τήρησε πιο επιφυλακτική στάση, ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις».