Ένας στρατιώτης της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ από την Ρουάντα σκότωσε σήμερα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τέσσερις στρατιώτες συναδέλφους του και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Ο σταρτιώτης στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρουάντας.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 07:45 ώρα Ελλάδος στο αρχηγείο του τάγματος από την Ρουάντα στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί.

«Άρχισε αμέσως έρευνα για να βρεθεί ποιο ήταν το κίνητρο για το φονικό αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρουάντας, ταξίαρχος Τζόζεφ Νζαμπαμουίτα, ενώ σημείωσε ότι υποψιάζεται πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η αιτία να είναι κάποια ψυχική ασθένεια του δράστη. 

Οι τραυματίες διακομίσθηκαν αμέσως σε νοσοκομείο του Μπανγκί.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος από τον Μάρτιο του 2013 που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία, προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Η αποστολή του ΟΗΕ στην χώρα, γνωστή ως MINUSCA, αναπτύχθηκε για να στηρίξει μια επάνοδο της σταθερότητας υπό μια μεταβατική κυβέρνηση.