Νέες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι συντρίμμια από την πτήση MH370 βρέθηκαν σε ένα μικρό νησάκι στις Μαλδίβες.

Εν τω μεταξύ, οι μαλαισιανές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό ωκεανό ανήκε στο Boeing 777 της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος συνεχίζονται με τα ειδικά συνεργεία να αναζητούν νέα συντρίμμια στην περιοχή.

Ένας κάτοικος της περιοχής «ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κομμάτια από το χαμένο αεροσκάφος τα οποία ξεβράστηκαν στο νησάκι Noonu Atoll. Σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα είπε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν εκεί στις 31 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, ένα μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε έχει εκπληκτική ομοιότητα με το κομμάτι που ξεβράστηκε στη νήσο Ρεϊνιόν τον Ιούλιο.

Ωστόσο, καταγγέλλουν ότι οι αναφορές τους δεν εξετάστηκαν ποτέ σοβαρά από τις αρχές οι οποίες είχαν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing, καθώς υποστήριζαν ότι θα ήταν «αδύνατο» να είχε φτάσει το αεροπλάνο στην περιοχή αυτή.

Τώρα, η τοπική ιστοσελίδα «Haveeru» διερωτάται αν τελικά εκείνη η βεβαιότητα των αρχών και η άρνησή τους να εξετάσουν τις καταγγελίες των κατοίκων των Μαλδίβων συντέλεσαν σε ένα τραγικό λάθος, όσον αφορά στη λύση του μυστηρίου γύρω από την πτήση MH370.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έχουν συλλέξει πλέον τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί στις Μαλδίβες για περαιτέρω ανάλυση, ενώ υπάρχουν αναφορές για εντοπισμό και άλλων κομματιών σε ένα άλλο κοντινό νησάκι.

Σημειώνεται ότι ένα από τα πρώτα σενάρια για την τύχη της πτήσης ΜΗ370 είναι πως υπήρξε μια ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση στο νερό.

Όπως εξηγούν ειδικοί ο τρόπος αποκοπής του πτερυγίου που βρέθηκε στη νήσο μπορεί να δώσει μια σαφή ένδειξη για τον τρόπο εισόδου του αεροπλάνου στο νερό.

Αυστραλός ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αποκάλυψε πως αυτό που, μέχρι στιγμής, φαίνεται είναι ότι  το αεροσκάφος μπήκε στο νερό σε μια ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση και έτσι όταν οι μηχανές ήρθαν σε επαφή με το νερό, ξεκόλλησαν από την άτρακτο και αυτό το κομμάτι βρίσκεται ακριβώς πίσω από μια από τις μηχανές.