Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια μιας δημοφιλούς θρησκευτικής γιορτής στην ανατολική Ινδία

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αστυνομίας, το περιστατικό συνέβη σε έναν ινδουιστικό ναό στον οποίο προσπάθησαν να εισέλθουν με κάθε τρόπο 150.000 πιστοί. Ανάμεσα τους, τουλάχιστον άλλοι 50 προσκυνητές τραυματίστηκαν. 

Το τραγικό αυτό περιστατικό συνέβη στον ναό Baidyanath Jyotirlinga, στην πολιτεία Τζαρκάντ, όπου οι πιστοί προσπάθησαν να εισέλθουν στον ναό τη στιγμή που άνοιξαν τις πύλες. Η αστυνομία προσέθεσε πως πολλοί προσκυνητές, που κοιμόντουσαν στην ουρά αναμονής πολλών χιλιομέτρων, ποδοπατήθηκαν από άλλους που έσπευσαν να  μπουν στο ναό. 

Ωστόσο, δεν είναι το πρώτο περιστατικού αυτού του είδους που σημειώθηκε στην Ινδία. 27 πιστοί είχαν χάσει τη ζωή τους τον Ιούλιο αφού ποδοπατήθηκαν από το πλήθος στις όχθες του ιερού ποταμού Γκοντάβαρι, όπου χιλιάδες προσκηνυτές πραγματοποιούσαν ένα ιερό μπάνιο.

Αν και η αστυνομία και οι εθελοντές κινητοποιούνται με κάθε τρόπο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των προσκυνητών που βρίσκονται στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του τόπου, ο αριθμός των συμμετέχοντων ολοένα και αυξάνεται με αποτέλεσμα … να χάνουν τον έλεγχο.