Μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων εξακολουθεί να έχει ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως προκύπτει από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters, o Τραμπ προηγείται των 17 αντιπάλων του για το χρίσμα με ποσοστό 24%, όσο ήταν και πριν από το ντιμπέιτ της περασμένης Πέμπτης

Αντιθέτως, ο κυριότερος αντίπαλός του, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους συγκεντρώνει μόλις 12%, έχοντας πέσει κατά 5 μονάδες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα. Κανείς από τους υπόλοιπους 15 υποψηφίους δεν συγκεντρώνει ποσοστό μεγαλύτερο του 8%.

Ο πρώην σταρ των τηλεριάλιτι έχει δεχτεί έντονες επικρίσεις για τα σχόλια που έκανε για την παρουσιάστρια του καναλιού Fox News κατά τη διάρκεια και μετά το ντιμπέιτ αλλά και για τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους Μεξικανούς μετανάστες στις ΗΠΑ

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από την Πέμπτη μέχρι την Κυριακή σε δείγμα 278 ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρεπουμπλικάνοι, έχει περιθώριο λάθους 6,7%.