Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε να κατέβουν από το Διαδίκτυο 120 τραγούδια που κρίθηκαν «ανήθικα» και «παράνομα».    

Τα τραγούδια είχαν τίτλους, μεταξύ άλλων, όπως «Δεν Θέλω Να Πάω στο Σχολείο» και «Όλοι Πρέπει να Πεθάνουν» και κρίθηκαν ότι προωθούν το σεξ, τη βία ή «ωθούν στην παρανομία», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κανένα άτομο ή οργάνωση δεν επιτρέπεται να ανεβάζει τα τραγούδια αυτά που «διατυμπανίζουν τη χυδαιότητα, τη βία, το έγκλημα ή πλήττουν την κοινωνική ηθική», αναφέρει σε χθεσινή του ανακοίνωση το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα περισσότερα από τα απαγορευμένα τραγούδια είναι δημιουργίες άγνωστων τραγουδιστών ή συγκροτημάτων αλλά έχουν εκκεντρικούς τίτλους, όπως «Χωρίς Λεφτά, Χωρίς Φίλους» και «Ημερολόγιο Αυτοκτονίας», όπως προκύπτει από την λίστα με τους τίτλους τους που επισυνάπτεται μαζί με την ανακοίνωση.

Όποιος δεν συμμορφωθεί, θα τιμωρηθεί αυστηρά, σύμφωνα με τον νόμο, προσθέτει η ανακοίνωση.

Το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας διαχειρίζεται ένα τεράστιο σύστημα λογοκρισίας -το αποκαλούμενο Σύστημα Προστασίας- το οποίο μπλοκάρει ιστοσελίδες ή αφαιρεί περιεχόμενο και σχόλια που θεωρούνται πορνογραφικά, βίαια ή πολιτικά ευαίσθητα.

Στη χώρα, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter, αλλά ούτε και το YouTube.

Πολλοί δυτικοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί έχουν κατηγορήσει το Πεκίνο ότι στο παρελθόν έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες τους, περιλαμβανομένων των New York Times, Wall Street Journal και Bloomberg.