Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο πιο αριστερός υποψήφιος για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ενίσχυσε περαιτέρω το προβάδισμά του, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Έναν μήνα πριν από την ετυμηγορία της 12ης Σεπτεμβρίου και ενώ οι επιστολικές ψήφοι ανοίγουν την Παρασκευή, ο 66χρονος βουλευτής παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Η τελευταία δημοσκόπηση του οργανισμού YouGov για τους Times τον φέρνει στο 53%, σε μεγάλη απόσταση από τους τρεις άλλους υποψηφίους, τον Άντι Μπέρναμ (21%), την Ιβέτ Κούπερ (18%) και την Λιζ Κένταλ (8%).

Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Κόρμπιν, ο οποίος τάσσεται κατά των πολέμων και των πυρηνικών, ουσιαστικά διπλασίασε το ποσοστό του και το γραφείο στοιχημάτων Ladbrokes τον χαρακτηρίζει πλέον «συντριπτικό φαβορί».

Ο ενδιαφερόμενος απηύθυνε ωστόσο σήμερα έκκληση για «σύνεση», λέγοντας μάλιστα πως αισθάνεται «ελαφρώς αμήχανος» με την «Κορμπιμανία» που επικρατεί εδώ και μερικές εβδομάδες στη χώρα.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν μόλις που κατάφερε να συγκεντρώσει τις υπογραφές που χρειάζονταν για να είναι υποψήφιος και τελικά του επιτράπηκε να θέσει υποψηφιότητα μόνο και μόνο για να γίνει φανερή η ποικιλία των ρευμάτων στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος.

Όμως ο λόγος του κατά της λιτότητας και τα σχέδιά του για επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ή των ταχυδρομείων γοήτευσαν γρήγορα τα μέλη ενός κόμματος που βρίσκεται ακόμη υπό το σοκ της μεγάλης ήττας του έναντι των συντηρητικών στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου ενώ οι δημοσκοπήσεις έφεραν τα δύο κόμματα στήθος με στήθος.

Η άνοδός του επιβεβαιώνεται καθημερινά, παρά την κινδυνολογία πολλών στελεχών του κόμματος που φωνάζουν για επερχόμενη καταστροφή και ενώνονται εναντίον του βετεράνου με το σύνθημα «ABC» (Anyone but Corbyn, οποιοσδήποτε εκτός του Κόρμπιν).