Νεκρός φέρεται να είναι ο κροάτης όμηρος του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με ηχητικό μήνυμα της οργάνωσης που μεταδόθηκε σήμερα.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως το παρακλάδι του στην Αίγυπτο σκότωσε τον άνδρα και κυκλοφόρησε μια φωτογραφία ενός αποκεφαλισμένου πτώματος που φέρεται να ανήκε στον Κροάτη. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας δεν διαθέτουν ακόμη "επιβεβαιωμένες πληροφορίες" για τον αποκεφαλισμό του ομήρου. 

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε στους λογαριασμούς στο Twitter υποστηρικτών της οργάνωσης Επαρχία Σινά, δείχνει το κομμένο κεφάλι του άνδρα τοποθετημένο στο σώμα του, με τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο φόντο. 

Δίπλα από τη φωτογραφία παρατίθενται αποσπάσματα από αραβικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες με τους τίτλους: "Η Κροατία επιβεβαιώνει την υποστήριξή της προς την Αίγυπτο στις προσπάθειες να καταπολεμήσει την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό" και "η Κροατία επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη υποστήριξή της στην περιοχή του Κουρδιστάν". 

Το Ρόιτερς δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή την αυθεντικότητα της φωτογραφίας. 

Στο ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε σήμερα για τις δραστηριότητες της οργάνωσης στη Μέση Ανατολή το Ισλαμικό Κράτος ανέφερε: "Στην Επαρχία Σινά, οι στρατιώτες του χαλιφάτου σκότωσαν τον κροάτη όμηρο που η χώρα του συμμετείχε στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους όταν η προθεσμία έληξε και τόσο η αιγυπτιακή όσο και η δική του κυβέρνηση τον εγκατέλειψαν".