Περισσότεροι από τους τέσσερις στους πέντε πολίτες της Γερμανίας εκτιμούν πως η Ελλάδα δεν θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις του προγράμματος. 

Σχεδόν το 84% των ερωτηθέντων είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι μεταρρυθμίσεις που θα ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο θα εφαρμοστούν αποτελεσματικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.002 προσώπων.

Το 57% διαφωνεί με το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενώ σχεδόν οι μισοί (51%) αμφισβητούν την εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που κρίνει αναγκαία την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όσον αφορά τη στάση των Γερμανών πολιτικών στο θέμα, το 47% των ερωτηθέντων είπαν ότι εγκρίνουν τη σκληρή γραμμή που ακολούθησε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ το 41% εγκρίνει τη στάση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ που θεωρείται γενικά πιο συμβιβαστική. 

Η πλειοψηφία αυτών που εγκρίνει την πολιτική της Μέρκελ δηλώνει ότι πρόσκειται στους Πράσινους. Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι του κόμματος της καγκελαρίου (CDU) και των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) εμφανίζονται διχασμένοι: Το 45% εγκρίνει τη μετριοπαθή στάση της Μέρκελ ενώ άλλοι τόσοι συμφωνούν με τη σκληρή γραμμή του υπουργού Οικονομικών.