Στην διάψευση ότι έχει... σκοτωθεί ή έχει αντικατασταθεί, προχώρησε ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου, μετά από πληροφορίες που διέρρευσαν τις προηγούμενες ώρες και τον ήθελαν νεκρό. 

Σύμφωνα με τον Αμπουμπακάρ Σεκάου:

Όλη μου η ευγνωμοσύνη στον Αλλάχ καθώς χάρη σε εκείνον δεν έχω χαθεί. Παραμένω ζωντανός και δεν έχω πεθάνει. Και δεν θα πεθάνω παρά μόνο εάν φθάσει η ώρα αυτή για εμένα, με την καλή θέληση του Αλλάχ.

Σε ένα μήνυμα διάρκειας 8 λεπτών που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στη γλώσσα χάουσα, την οποία μιλούν οι περισσότεροι κάτοικοι στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου διαψεύδει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Τσαντ Ιντρίς Ντεμπί ότι η Μπόκο Χαράμ έχει "αποκεφαλιστεί" και ότι ο αρχηγός της έχει αντικατασταθεί.

Ο πρόεδρος Ντεμπί είναι «ένας υποκριτής» και ένας «τύραννος» καταγγέλλει ο Σεκάου. «Μπορούμε να διαβάζουμε επομένως παντού στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο από άπιστους ότι εγώ έχω πεθάνει ή είμαι άρρωστος ή ανίκανος να ενεργήσω και έχω χάσει την επιρροή μου στις θρησκευτικές υποθέσεις» τονίζει σε αυτό το μήνυμα.

«Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό είναι λάθος. Πρόκειται για ένα ψέμα. Εάν ήταν αλήθεια, δεν θα μπορούσατε να ακούτε την φωνή μου τη στιγμή που εγώ σας μιλάω» προσέθεσε ο ίδιος.

Η αυθεντικότητα του βίντεο έχει εξακριβωθεί από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων της υπηρεσίας SITE, που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους και από έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου με γνώση του θέματος της Μπόκο Χαράμ που εκτιμά ότι η φωνή που ακούγεται στο μήνυμα είναι παρόμοια με εκείνη που ακούγεται σε προηγούμενες ηχογραφήσεις και αποδίδεται στον Αμπουμπακάρ Σεκάου.