current views are: 4

17 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση19:58

Καταδικάζει την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία ο Μπαν Κι Μουν

Την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία καταδίκασε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 

Δημοσίευση 19:58’
αρθρο-newpost

Την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία καταδίκασε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. 

Την αναζωπύρωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία καταδίκασε σήμερα ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν

Δέκα τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους πολίτες, σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στις πιο αιματηρές συγκρούσεις του τελευταίου μήνα.

Ο Μπαν τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά θορυβημένος από την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία» και χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις «συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών που έχουν ως αποτέλεσμα».

Η Μόσχα κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, ενώ η ουκρανική διπλωματία προειδοποίησε ότι διαπράττονται και σχεδιάζονται «εσκεμμένες προκλητικές ενέργειες» από πλευράς των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ κάλεσε «όλα τα μέρη να λάβουν επείγοντα μέτρα για να αποκλιμακωθεί η τρέχουσα κατάσταση και να αποτραπεί η περαιτέρω αύξηση των βιαιοτήτων που υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν περισσότερους θανάτους, δεινά για τους ανθρώπους, καταστροφές υποδομών και θα έχουν αρνητικές συνέπειες για την περιφερειακή σταθερότητα».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενέργειες παρενόχλησης των μελών της αποστολής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), υπογράμμισε ακόμη ο Μπαν, καλώντας να τυγχάνει σεβασμού ο ρόλος των παρατηρητών του.


σχετικα αρθρα