current views are: 4

18 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση05:36

Συγκρούστηκαν στον αέρα αεροσκάφη- Πέντε νεκροί

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν κατά την εναέρια σύγκρουση δύο μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων στη νότια Καλιφόρνια τη Κυριακή, επιβεβαίωσαν οι αρχές το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Δημοσίευση 05:36’
αρθρο-newpost

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν κατά την εναέρια σύγκρουση δύο μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων στη νότια Καλιφόρνια τη Κυριακή, επιβεβαίωσαν οι αρχές το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας).

Πέντε άτομα σκοτώθηκαν από την εναέρια σύγκρουση δύο μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων στη νότια Καλιφόρνια τη Κυριακή, επιβεβαίωσαν οι αρχές το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). 

Τα αεροπλάνα ήταν ένα δικινητήριο τζετ Sabreliner που ανήκε στην εταιρεία BAE Systems Inc, εξωτερικό συνεργάτη του αμερικανικού στρατού, και ενός μονοκινητήριου αεροπλάνου Cessna 172. Συγκρούστηκαν στις 9:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) τη Κυριακή, περίπου 3 χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Μπράουν στην περιφέρεια του Σαν Ντιέγκο, είπε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Σαν Ντιέγκο, Νικ Σούλερ, χθες. 

Η σύγκρουση διέσπειρε συντρίμμια και μέλη πτωμάτων σε απόσταση 1,6 χιλιομέτρων και τα φλεγόμενα συντρίμμια προκάλεσαν φωτιές έκτασης 8.000 τετραγωνικών μέτρων όταν έπεσαν σε σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση κοντά στα σύνορα με το Μεξικό, πρόσθεσε ο Σούλερ. Δεν υπήρξαν θύματα στο έδαφος, αλλά ένας πυροσβέστης διακομίστηκε στο νοσοκομείο από εξάντληση λόγω υψηλής θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα με τον ερευνητή της ομοσπονδιακής υπηρεσίας υπεύθυνης για διερεύνηση δυστυχημάτων στις μεταφορές (NTSB) ‘Αντρου Σουίκ, το τζετ ήταν σε εκπαιδευτική πτήση με το αμερικανικό ναυτικό. Ο Σουίκ είπε επίσης ότι ο πιλότος του Cessna εξασκούνταν σε γρήγορες απογειώσεις και προσγειώσεις (“touch and goes”). 

Τα ονόματα των τεσσάρων θυμάτων που επέβαιναν στο τζετ – ο Κάρλος Πάλος, ο Τζον Κόβατς, ο Τζεφ Πέρσι και ένας άλλος συνεργάτης – επιβεβαιώθηκαν από την εταιρεία τους, ενώ ο πιλότος του Cessna, του οποίου το όνομα δεν γνωστοποιήθηκε ακόμα, ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αεροπλάνο, σύμφωνα με το γραφείο του ιατροδικαστή της περιφέρειας του Σαν Ντιέγκο.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) και η NTSB διερευνούν τις αιτίες του δυστυχήματος, είπε εκπρόσωπος της FAA.


σχετικα αρθρα