«Η χώρα περιμένει υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να πάρει την θέση της στο ΝΑΤΟ παρότι έχει εκπληρώσει όλα τα κριτήρια για την ένταξή της» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ

Ο κ. Ιβάνοφ, μιλώντας σήμερα σε τελετή με την ευκαιρία της "Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων" της ΠΓΔΜ (18 Αυγούστου), σημείωσε πως χώρα του είναι έτοιμη για ένταξη στο ΝΑΤΟ και πως το αν το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο για την ένταξη αυτής "απομένει να το δούμε στη Σύνοδο στη Βαρσοβία".

Πρόσθεσε δε, ότι όσον αφορά την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, "υπήρξε παραβίαση του διεθνούς δίκαιου σε Σύνοδο της Συμμαχίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι "το λάθος αυτό θα διορθωθεί σε Σύνοδο.
   
Ακόμη, ο κ. Ιβάνοφ κάλεσε την Ελλάδα να εναρμονιστεί, όπως είπε, με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
   
Σύμφωνα με τον κ. Ιβάνοφ:

Δράττομαι της ευκαιρίας για να απευθύνω έκκληση προς το νότιο γείτονα να εναρμονιστεί με την ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Καλώ επίσης και τους εταίρους μας να επιβεβαιώσουν την προσήλωσή τους στο Διεθνές Δίκαιο αλλά, ταυτόχρονα, και να υπερασπιστούν το συλλογικό συμφέρον της Συμμαχίας και το συμφέρον της περιοχής μας για μεγαλύτερη ασφάλεια και σταθερότητα. Η Μακεδονία πρέπει το συντομότερο δυνατόν να λάβει αυτό που της αξίζει: Ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μέχρι τότε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.