Άδοξο τέλος είχε ο πιο αγαπητός «Μπάτμαν» των Ηνωμένων Πολιτειών...

Ο λόγος για έναν άνδρα που επισκεπτόταν συχνά στα νοσοκομεία άρρωστα παιδιά φορώντας τη στολή του Μπάτμαν και που σκοτώθηκε σε ένα τροχαίο δυστύχημα.

Την ώρα που εξέταζε την κατάσταση της μηχανής της Λαμποργκίνι του –ενός αντιγράφου του οχήματος του γνωστού ήρωα των κόμικ– προκειμένου να διαπιστώσει το είδος της βλάβης, ο Λένι Ρόμπινσον παρασύρθηκε από ένα άλλο αυτοκίνητο. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Κυριακή στην άκρη ενός δρόμου που είχε σταματήσει στην πολιτεία του Μέριλαντ (ανατολικά) όπου διέμενε.

Ο άνδρας ηλικίας 51 ετών σκοτώθηκε ακαριαία, σύμφωνα με τη Washington Post.

«Ήταν ο αδελφός μου, ο συνεργάτης μου, ο καλύτερός μου φίλος» δήλωσε ο αδελφός του στην αμερικανική εφημερίδα.

«Σημάδεψε τις ζωές πολλών ανθρώπων και έκανε πολλά παιδιά να χαμογελούν. Μόνο αυτό ήθελε να κάνει» προσέθεσε ο ίδιος.

Πατέρας τριών παιδιών, ο Ρόμπινσον έγινε ευρέως γνωστός χάρη σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε το 2012, το οποίο έκανε θραύση στο Διαδίκτυο και στο οποίο καταγραφόταν η σύλληψή του από την αστυνομία.

Η σύλληψη –εξαιτίας του γεγονότος ότι το «Μπατμομπίλ» του δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας– είχε ξεκινήσει για τους αστυνομικούς ως «η ιστορία ενός πλουσιόπαιδου που έκανε τον έξυπνο με τη Λαμποργκίνι του», περιέγραφε εκείνη την εποχή ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο, έως τη στιγμή που έμαθαν ότι οι πινακίδες βρίσκονταν εντός του οχήματος και ότι ο υπερήρωας επρόκειτο να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο.

Πρώην επιχειρηματίας, πούλησε την επιχείρησή παροχής υπηρεσιών καθαριότητας το 2007

Μεταμφιεσμένος σε Μπάτμαν επισκεπτόταν άρρωστα παιδιά σε νοσοκομεία της Βαλτιμόρης (Μέριλαντ) ή σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ, για να τους μοιράσει δώρα και να τους παρηγορήσει.

Ο Μπάτμαν μπήκε στην ζωή του Ρόμπινσον χάρη στο γιο του, «που είχε μανία με τον ήρωα των κόμιξ. Η εμμονή του έγινε και δική μου», έλεγε ο ίδιος.