Σε δίκτυο φέρεται να ανήκει ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης έξω από ναό στη Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη όπου έχασαν την ζωή τους περισσότερα από 20 άτομα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δράστης δεν έδρασε μόνος και ανήκει σε δίκτυο, είπε ο αρχηγός της ταϊλανδικής αστυνομίας Σομιότ Πουμπανμουάνγκ. 

"Δεν υποπτεύομαι ένα πρόσωπο, υποπτεύομαι πολλά. Πιστεύω πως έχουν εμπλακεί Ταϊλανδοί, αλλά δεν λέω ότι είναι μόνο Ταϊλανδοί ή ότι είναι ξένοι". 

Οι ταϊλανδοί ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την εθνικότητα του υπόπτου, ούτε αν αυτός βρίσκεται ακόμη στη χώρα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. 

Ήδη από χθες, η αστυνομία αναζητεί έναν ύποπτο που διακρίνεται στο βίντεο το οποίο έχει καταγραφεί στις κάμερες ασφαλείας την ώρα που αφήνει ένα σακίδιο ανάμεσα στον κόσμο μερικά λεπτά πριν από την έκρηξη.

Η αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση για μαρτυρίες και προσφέρει το ποσό του ενός εκατομμυρίου μπατ (25.400 ευρώ) για οποιαδήποτε πληροφορία βοηθήσει στη σύλληψη του άνδρα. Ο Πουμπανμουάνγκ πρόσθεσε επίσης πως δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί αν μία μικρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην Μπανγκόκ συνδέεται με αυτήν της Δευτέρας.