Την αντίθεσή του στο να χτίσει το οποιοδήποτε τείχος κατά μήκος των συνόρων με την ΠΓΔΜ προκειμένου να περιορίσει το "κύμα" προσφύγων που δέχεται, ούτε θα χτίσει κέντρα υποδοχής, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς. 

 Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σερβικής διπλωματίας, η ροή μεταναστών από τη Μέση Ανατολή που κατευθύνεται στην Ουγγαρία "θα στραφεί προς την Κροατία και τη Βουλγαρία".
 

Όπως τόνισε ο κ. Ντάτσιτς: 

Δεν πιστεύω ότι η Σερβία θα αποφασίσει κάποια στιγμή να χτίσει τείχος στα σύνορα με την ΠΓΔΜ προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας. 

Ερωτηθείς πώς θα συμπεριφερθεί το Βελιγράδι και τι μέτρα θα λάβει, εάν το ουγγρικό τείχος (στα σύνορα με τη Σερβία) οδηγήσει πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ΕΕ, μέσω σερβικού εδάφους, παρατείνουν την παραμονή τους στη χώρα, ο κ. Ντάτσιτς εκτίμησε πως "αυτό δεν θα συμβεί" καθώς οι μετανάστες "γνωρίζουν πού μπορούν να πάνε και από πού να περάσουν προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους".
   
"Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η Σερβία δεν θα χρειαστεί να χτίσει κέντρα υποδοχής μεταναστών, επειδή δεν αναμένεται αύξηση του αριθμούς τους" σημείωσε και πρόσθεσε πως, εξαιτίας του ουγγρικού τείχους, οι πρόσφυγες θα κινηθούν προς την Κροατία και τη Βουλγαρία.