Οι συριακές αρχές καταδίκασαν σήμερα τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον πρόεδρο της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ και σε άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους με αφορμή τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στη Συρία.
"Οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν τον ίδιο στόχο όπως αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών και επιχειρούν μια σαφή, καταφανή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της ασφάλειάς της", ανέφερε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA επικαλούμενο επίσημη πηγή.


 Οι κυρώσεις κατά της Συρίας θα πλήξουν και την ΕΕ

Οι κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ νωρίτερα σήμερα θα πλήξουν τα ευρωπαϊκά συμφέροντα όσο και τα συριακά, υποστήριξε απόψε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ αλ-Μουάλεμ.

"Λέω ότι αυτό το μέτρο, όπως θα βλέψει τα συριακά συμφέροντα θα βλάψει και τα ευρωπαϊκά. Και η Συρία δεν θα μείνει σιωπηλή για το μέτρο αυτό", είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη συριακή τηλεόραση. Ο Μουάλεμ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "λάθος" και τανέα μέτρα που αποφασίστηκαν ως "μαύρη σελίδα" για την Ευρώπη.

Ο Μουάλεμ είπε ότι αναμένει πως θα ληφθούν και άλλα μέτρα κατά της χώρας του, όχι όμως και στρατιωτικής φύσης.

"Δεν ανησυχώ. Τα οποιαδήποτε πολιτικά ή οικονομικά μέτρα δεν θα φτάσουν σε στρατιωτική λύση. Αυτό το βεβαιώνω, όμως αναμένω και νέα μέτρα", πρόσθεσε.