Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν στη Γερμανία οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου τους πρώτους επτά μήνες του 2015.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο ζήτησαν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία 218.221 άνθρωποι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 125% σε σύγκριση με εκείνον που καταγραφόταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014. Οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου αυξάνονται κάθε μήνα, με τα στοιχεία να καταδεικνύουν μια αύξηση 6% από τον Ιούνιο.

Η Γερμανία είναι η χώρα η οποία υποδέχεται τους περισσότερους πρόσφυγες μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου καταγράφεται φέτος τεράστια αύξηση του αριθμού των προσφύγων, ανθρώπων που φεύγουν για να σωθούν από τους πολέμους και τη φτώχεια σε χώρες όπως είναι η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν ή η Ερυθραία.

Οι Σύροι συνεχίζουν να είναι οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο, όμως η Γερμανία καταγράφει επίσης μια σημαντική άνοδο του αριθμού των αιτούντων άσυλο από χώρες των Βαλκανίων, όπως είναι η Αλβανία ή η Σερβία.

Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα ενώ πηγές στον κυβερνητικό συνασπισμό τόνιζαν από χθες ότι το Βερολίνο θα αυξήσει δραματικά την πρόβλεψή του για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που αναμένει φέτος σε σχεδόν 750.000, έναν αριθμό που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ είπε πριν από λίγο ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ακόμη περισσότερους, «έως και 800.00» αιτούντες άσυλο εντός του 2015.