current views are: 5

20 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση05:19

Χάκερ «χτύπησαν» site γνωριμιών- Στη φόρα τα ονόματα άπιστων συζύγων!

Άνω κάτω είναι εκατομμύρια άπιστοι σύζυγοι ανά τον κόσμο καθώς χάκερ έβγαλαν στην φόρα τα στοιχεία τους από site γνωριμιών.

Δημοσίευση 05:19’
αρθρο-newpost

Άνω κάτω είναι εκατομμύρια άπιστοι σύζυγοι ανά τον κόσμο καθώς χάκερ έβγαλαν στην φόρα τα στοιχεία τους από site γνωριμιών.

Άνω κάτω είναι εκατομμύρια άπιστοι σύζυγοι ανά τον κόσμο καθώς χάκερς έβγαλαν στην φόρα τα στοιχεία τους από site γνωριμιών.

Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) διερευνά την υποκλοπή από χάκερς των αρχείων της Ashley Madison, ενός ιστότοπου γνωριμιών ατόμων που είναι ήδη παντρεμένοι ή σε σχέση και ο οποίος έχει έδρα τον Καναδά.

«Το FBI διερευνά την υπόθεση. Δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες γιατί οι έρευνες συνεχίζονται», είπε μια εκπρόσωπος τύπου σε γραπτή δήλωση. 

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο τη Τρίτη έναν μεγάλο όγκο στοιχείων από πελάτες του ιστότοπου που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, δημόσιων υπαλλήλων της Μεγάλης Βρετανίας και υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. 

Νωρίτερα σήμερα, ο όμιλος Avid Life Media, στον οποίο ανήκει ο ιστότοπος, επιβεβαίωσε ότι χάκερ ανάρτησαν στο διαδίκτυο ορισμένα από τα στοιχεία πελατών του που είχαν κλέψει τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα πιστωτικών καρτών διότι ουδέποτε τα αποθήκευε στους διακομιστές του. 

Πριν από περίπου έναν μήνα οι χάκερ έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες των 37,5 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου, όπως τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις τους και τραπεζικά τους δεδομένα. Οι δράστες απαιτούσαν να σταματήσει ο όμιλος τις δραστηριότητές του διαφορετικά θα δημοσίευαν τα αρχεία. Ο όμιλος αρνήθηκε και οι χάκερ έκαναν πράξη τις απειλές τους.

Πάντως όπως αναφέρεται οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ένα μέρος του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης.


σχετικα αρθρα