Στο... βαρύ πυροβολικό της διεθνούς αστυνομίας που ακούει στο όνομα Ιντερπόλ θα αποτανθούν οι αρχές της Ταϊλάνδης προκειμένου να βρουν τον κύριο ύποπτο της επίθεσης στην Μπανγκόκ, ο οποίος διακρίνεται στις εικόνες που έχουν πάρει οι κάμερες ασφαλείας.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Απισάρτ Σουριμπούνια, επικεφαλής της μονάδας της Ιντερπόλ στην Ταϊλάνδη.

Θα ζητήσουμε σήμερα την βοήθεια της Ιντερπόλ.  

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει αν ο ύποπτος, ένας ξένος, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες εναντίον του, έχει ήδη εγκαταλείψει την χώρα.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 10 άνθρωποι πιστεύεται ότι εμπλέκονται στην βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα στην Μπανγκόκ από την οποία έχασαν την ζωή τους 20 άνθρωποι, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς ήταν ξένοι.

Προηγουμένως η αστυνομία πίστευε ότι τουλάχιστον 3 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας ξένος, εμπλέκονταν στην επίθεση αυτή σε έναν πολύ δημοφιλή ναό της πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.

"Είναι ένα μεγάλο δίκτυο. Έγινε προετοιμασία στην οποία χρησιμοποιήθηκαν πολλοί άνθρωποι", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Σομιότ Πουμπανμουάνγκ σε δημοσιογράφους.

"Σε αυτούς εντάσσονται αυτοί που είχαν στηθεί στους δρόμους για να παρατηρούν, αυτοί που ετοίμασαν την βόμβα και αυτοί που βρισκόντουσαν εκεί και (...) αυτοί που ήξεραν τον δρόμο διαφυγής", σημείωσε.

"Θα πρέπει να εμπλέκονταν τουλάχιστον 10 άνθρωποι", τόνισε.

Ο ναός Εραουάν στο κέντρο της Μπανγκόκ είναι δημοφιλής στους τουρίστες από την Κίνα και από άλλες χώρες στην ανατολική Ασία. Περίπου τα μισά από τα θύματα ήταν ξένοι, ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επίθεση αυτή είχε στόχο να υπονομεύσει την οικονομία της χώρας

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πραβούτ Ταβορνσίρι ανακοίνωσε ότι οι αρχές δίνουν αμοιβή ύψους περίπου 25.000 ευρώ σε αντάλλαγμα για οποιαδήποτε πληροφορία δοθεί σε σχέση με την επίθεση αυτή.