Ευρεία επιχείρηση σε συνοικίες της Κωνσταντινούπολης διενεργεί η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας, μία ημέρα μετά τους πυροβολισμούς έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού. 

Ύποπτοι συνελήφθηκαν κατά τις εφόδους της αστυνομίας στις συνοικίες Σαριγιέρ και Μπαλταλιμανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan

Η επιχείρηση είχε στόχο το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), μια παράνομη ριζοσπαστική οργάνωση που ανέλαβε χθες βράδυ την ευθύνη για την επίθεση αυτή εναντίον αστυνομικών έξω από το οθωμανικό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί στεγάζονται τα γραφεία του ισλαμο-συντηρητικού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. 

"Θα σπάσουμε τα χέρια που θα σηκωθούν εναντίον των δύο μαχητών του λαού που πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον του Ανακτόρου Ντολμά Μπαχτσέ για να ζητήσουν δικαιοσύνη" υπογράμμισε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της. 

Δύο ένοπλοι άνδρες συνελήφθησαν μετά τους πυροβολισμούς όχι μακριά από το Ανάκτορο, ένα δημοφιλές τουριστικό σημείο στις όχθες του Βοσπόρου. Η επίθεση δεν προκάλεσε τραυματισμούς. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν χειροβομβίδες και αυτόματα όπλα, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Τα πρόσωπα αυτά ενδέχεται να εμπλέκονται σε επίθεση που σημειώθηκε στις 8 Αυγούστου εναντίον των γραφείων στην Κωνσταντινούπολη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το οποίο είναι στην εξουσία τα τελευταία 13 χρόνια. 

Το DHKP-C είχε επίσης αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Αυγούστου.

Οι επιθέσεις έχουν αυξηθεί στην Τουρκία μετά την έναρξη τον περασμένο μήνα της μεγάλης επιχείρησης του τουρκικού στρατού εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).