Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά άτομα από σύγκρουση δύο ελικοφόρων σκαφών στην Σλοβακία.

Τα σκάφη μετέφεραν αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι επρόκειτο να κάνουν πρόβα για μια επίδειξη και συγκρούστηκαν στον αέρα, για άγνωστη ακόμα αιτία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ρόμπερτ Κάλινακ, οι νεκροί είναι οι τέσσερις πιλότοι των αεροπλάνων και τρεις από τους πολίτες αλεξιπτωτιστές.

Όπως τόνισε ο Σλοβάκος υπουργός: 

Λίγο μετά την απογείωση τα δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν για λόγους που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί. Όλοι οι άνθρωποι προσπάθησαν να σωθούν, αφού φορούσαν αλεξίπτωτα και 31 από αυτούς κατάφεραν να πηδήξουν έξω χωρίς να υποστούν σοβαρούς τραυματισμούς. 

Από τους 31 επιζώντες, μόνο πέντε φέρουν ελαφρά τραύματα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Ο Γιουράι Γκιένες, της Υπηρεσίας Ερευνών Αεροπορικών και Ναυτικών Ατυχημάτων της Σλοβακίας, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TA3 ότι το δυστύχημα ενδεχομένως προκλήθηκε επειδή ένα από τα αεροσκάφη τύπου L-410, τσεχικής κατασκευής, ήταν υπερφορτωμένο και έχασε απότομα ύψος.

Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου Ρόιτερς ανέφερε ότι είδε το ένα από τα αεροσκάφη να φλέγεται μετά την πτώση του σε ένα δασωμένο λόφο κοντά στο χωριό Τσέρβενι Κάμεν, 150 βορείως της πρωτεύουσας Μπρατισλάβα.

Όπως είναι φυσικό, η αεροπορική επίδειξη ματαιώθηκε.