Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ υπέγραψε την απόφαση για την ανάμειξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, με την Ελλάδα και τη Σερβία δηλαδή.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η συμμετοχή του Στρατού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι επιβοηθητική της αστυνομίας.

«Σήμερα έλαβα την απόφαση για την συμμετοχή του Στρατού, με τη μορφή της υποστήριξης στις προσπάθειες της αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την παράνομη μετανάστευση στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Γίνεται λόγος για ανάμειξη του Στρατού, ώστε να εξασφαλιστούν τα νότια και τα βόρεια σύνορα μας όπως και ο άξονας X, ήτοι η είσοδος στη χώρα, η διέλευση και η έξοδος των παράνομων μεταναστών από τη χώρα» δήλωσε ο πρόεδρος των Σκοπίων.

Νωρίτερα σήμερα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ γνωστοποίησε ότι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.