Πολύ ψηλά στην ειδησεογραφία των Βελγικών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, στον απόηχο της παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα

Η ανάληψη του κινδύνου προσφυγής στις κάλπες και η αντιμετώπιση των ψηφοφόρων που ενδέχεται να αισθάνονται προδομένοι, αποτελούν μια τακτική επιλογή, καθώς η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν έχει αρχίσει να παράγει ακόμα τα αποτελέσματά της από πλευράς επιβαρύνσεων (φορολογικών και άλλων) για τους πολίτες, εκτιμά η Le Soir σε πρωτοσέλιδο άρθρο της. Εφόσον επανεκλεγεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να δείξει ότι είναι σε θέση να εφαρμόσει τη συμφωνία, αλλά και να διασφαλίσει την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, το προεκλογικό μήνυμα μετάβασης από τη δυστυχία των μνημονίων στην ελπίδα, όπως παρουσιάστηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν αρκεί πλέον, σχολιάζει η Soir και καταλήγει λέγοντας ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές ο κ. Τσίπρας, θα πρέπει να επιδείξει έργο και να αναζητήσει πολιτικές συμμαχίες.

«O Αλέξης Τσίπρας προσβλέπει στην απόλυτη πλειοψηφία», είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της LIBRE BELGIQUE. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι σκοπός του πρωθυπουργού είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα δεδηλωμένης της κυβέρνησης που έχει προκύψει λόγω της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και να ανανεώσει τη λαϊκή εντολή προς την κυβέρνησή του, ενόψει των δύσκολων πολιτικών λιτότητας που καλείται να εφαρμόσει. 

Δημοσίευμα του POLITICO σχολιάζει ότι οι εκλογές δίνουν τη δυνατότητα στον Έλληνα πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο, αν και η επίτευξη αυτοδυναμίας είναι αβέβαιη, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεν πρώτο κόμμα, αλλά θα χρειαστεί πολιτικές συμμαχίες για το σχηματισμό κυβέρνησης.