Καθυστερήσεις προκλήθηκαν στην κυκλοφορία λόγω της διείσδυσης μεταναστών σε βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας εντός της σήραγγας της Μάγχης, γνωστοποίησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου του Eurotunnel.

«Γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδας σήμανε συναγερμός λόγω της παρουσίας μεταναστών στα βαγόνια μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου που διευκρίνισε ότι οι παράτυποι μετανάστες αποπειράθηκαν να επιβιβαστούν στα βαγόνια περνώντας από ένα χώρο στο νότιο τμήμα της εισόδου της σήραγγας, όπου «τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζονται δεν είναι τόσο αυστηρά».

«Οι δυνάμεις της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφαλείας επιθεώρησαν το σημείο και απομάκρυναν τους μετανάστες» ενώ το τρένο είχε σταματήσει στην είσοδο της σήραγγας, προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος υπογράμμισε ότι αυτή η εισβολή «προκάλεσε καθυστερήσεις».

«Η σήραγγα λειτουργεί και πάλι με στόχο την εμπορική της εκμετάλλευση σε ποσοστό 100%» σημείωσε και επισήμανε ότι ο χρόνος των καθυστερήσεων έφθασε έως τη μιάμιση ώρα στη βρετανική πλευρά και τη μια ώρα στο γαλλικό έδαφος.

Αυτό το περιστατικό καταγράφεται μία ημέρα μετά την υπογραφή στο Καλαί (βόρεια Γαλλία) από τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας, Μπερνάρ Καζνέβ και Τερέζα Μέι αντίστοιχα, μιας νέας συμφωνίας που προβλέπει «πρόσθετα μέσα» που θα εγγυώνται την ασφάλεια του χώρου του Eurotunnel.