current views are: 2

21 Αυγούστου 2015
Δημοσίευση18:23

Αιματηρή επίθεση με καλάσνικοφ σε τρένο στη Γαλλία – Δύο τραυματίες (Βίντεο και φωτό)

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα σε τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Δημοσίευση 18:23’
αρθρο-newpost

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα σε τρένο που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν σήμερα σε τρένο που  πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Άμστερνταμ – Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 19:00 (ώρα Ελλάδας).

Η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) ανέφερε ότι ο άνδρας έφερε αιχμηρά αντικείμενα και πυροβόλα όπλα.

Το πρακτορείο Sputnik από την πλευρά του μεταδίδει ότι ο δράστης, ηλικίας 26 ετών, μαροκινός στην υπηκοότητα,  είχε στην κατοχή του ένα Καλάσνικοφ. Δύο Αμερικανοί στρατιώτες που επέβαιναν στο τρένο άκουσαν τους πυροβολισμούς και επενέβησαν, καταφέρνοντας να αφοπλίσουν τον ένοπλο και να τον ακινητοποιήσουν, ο οποίος και συνελήφθη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αράς.

Από τους δύο τραυματίες, ο ένας είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ ο δεύτερος δεν φέρει τόσο σοβαρά τραύματα, διευκρίνιε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV. Ο πρώτος από τους τραυματίες είναι Βρετανός πολίτης. 

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για τρεις νεκρούς.

Την ίδια ώρα, το γαλλικό «Paris Match» μεταδίδει μέσα από την ιστοσελίδα του ότι ένας από τους τραυματίες είναι ο Γάλλος ηθοποίος Jean-Hugues Anglade. Ο 60χρονος έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες όπως το «Killing Zoe», το «Betty Blue και το «Nikita».

Στο λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, η εταιρεία Thalys επισημαίνει ότι «οι επιβάτες είναι ασφαλείς, η κατάσταση τελεί υπό έλεγχο. Το τρένο έχει σταματήσει και οι ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται στο σημείο».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας  Φρανσουά Ολάντ σε δήλωσή του ανέφερε πως εκφράζει την αλληλεγγύη του στα θύματα της επίθεση και τονίζει πως θα γίνει ότι χρειαστεί για να φωτιστεί η υπόθεση. 

Τις έρευνες της υπόθεσης ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.  


σχετικα αρθρα