Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε τα αντιμαχόμενα μέρη στον πόλεμο της Υεμένης να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να υπάρξει μια λύση στην σύγκρουση και να τερματιστεί η επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση, ανέφερε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

«Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Υεμένη συνεχίζει να επιδεινώνεται. Οι ΗΠΑ καλούν όλα τα μέρη να ξαναρχίσουν τον διάλογο για μια πολιτική επίλυση της κρίσης», ανέφερε το ΣΕΑ της αμερικανικής προεδρίας σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στην ένοπλη σύρραξη στην Υεμένη αντιπαρατίθενται από τη μια οι σιίτες αντάρτες της φυλής Χούτι και δυνάμεις του στρατού πιστές στον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ και από την άλλη δυνάμεις πιστές στον εξόριστο στο Ριάντ πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι. Για να αντιμετωπίσει την προέλαση των Χούτι ο Χάντι ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από τον Αραβικό Σύνδεσμο και μια συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας άρχισε μια εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των Χούτι την 26η Μαρτίου.