Ένας τούρκος στρατιωτικός σκοτώθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και τα περιφερειακά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος AKP επλήγησαν από μία βόμβα, στη διάρκεια νέων επεισοδίων βίας που αποδίδονται στους κούρδους αντάρτες, ανέφερε σήμερα ο στρατός και μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο στρατιωτικός, ένας λοχαγός, σκοτώθηκε σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάπ της επαρχίας Σιρνάκ, στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός. Άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο στρατός απέδωσε την επίθεση στην "τρομοκρατική αυτονομιστική οργάνωση", όπως χαρακτηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Σε μια άλλη επίθεση, δύο επιτιθέμενοι που φέρεται να είναι μέλη του PKK έριξαν δύο βόμβες εναντίον των περιφερειακών γραφείων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στο Ντιγιάρμπακιρ, μια πόλη της νότιας Τουρκίας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με το τουρκικό κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι "εξουδετέρωσε 12" αντάρτες του PKK στην επαρχία Σιρνάκ και σκότωσε "29 άλλους στο όρος Καντίλ (στο Ιράκ) έπειτα από βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας", σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.