Ζωντανό έκαψε έναν άνδρα στη νότια Νιγηρία ένα εξαγριωμένο πλήθος, κατηγορώντας τον ότι είχε κλέψει μια κατσαρόλα με σούπα, μετέδωσαν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δράστες άφησαν το απανθρακωμένο πτώμα του άνδρα έξω από ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Καλαμπάρ, ανέφερε η εφημερίδα ThisDay.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, το θύμα και δύο άλλοι άνδρες μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα σπίτι, καθώς τους μύρισε η σούπα που ζεσταινόταν στην κουζίνα. Άρπαξαν την κατσαρόλα και προσπάθησαν να διαφύγουν όμως μία από τις γυναίκες που βρισκόταν στο σπίτι τους αντιλήφθηκε και έβαλε τις φωνές, ξυπνώντας τους γείτονες που κυνήγησαν τους κλέφτες.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρόλαβαν τον άνδρα που κρατούσε την κατσαρόλα, τον μαχαίρωσαν και τον έκαψαν ζωντανό.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβουν από το σπίτι μας. Την περασμένη εβδομάδα πήραν την μπαταρία από το αυτοκίνητο του γείτονα» είπε ένας κάτοικος της πόλης αυτής.

Οι αστυνομικές αρχές καταδίκασαν την πράξη των κατοίκων, σύμφωνα με την εφημερίδα που επικαλείται έναν αστυνομικό ο οποίος δήλωσε ότι «όλοι οι ύποπτοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου».