Οι βίαιες διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων οι οποίες σημειώθηκαν στη Γερμανία το Σαββατοκύριακο δεν αντανακλούν τις διαθέσεις των Ευρωπαίων γενικά, τόνισε στέλεχος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο Λέοναρντ Ντόιλ, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τόνισε πως δεν θα μπορούσε κανένας να νομίσει πως «ορισμένοι επικίνδυνοι άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε επεισόδια» εκφράζουν «την πλειονότητα των Ευρωπαίων. Οι Ευρωπαίοι τείνουν να επιδεικνύουν ανθρωπισμό, είναι πολύ ανοικτοί» έναντι των προσφύγων.

Το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν πολυάριθμες διαδηλώσεις της ακροδεξιάς στη Γερμανία. Δημοσιεύματα ανέφεραν πως ακροδεξιοί αποπειράθηκαν να καταστρέψουν κέντρα υποδοχής προσφύγων.

«Δεν νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για την κατάσταση, ο γενικός πληθυσμός εν γένει έχει δείξει ότι υποδέχεται πολύ εγκάρδια» τους πρόσφυγες, ανέφερε ο Ντόιλ στο Sputnik.

Το Σάββατο αλλά και την Κυριακή, μια ομάδα νεοναζιστών συγκρούστηκε με δυνάμεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων εναντίον του ανοίγματος ενός νέου κέντρου υποδοχής στην ανατολικογερμανική πόλη Χαϊντενάου, με αποτέλεσμα πάνω από 30 αστυνομικοί να τραυματιστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε γερμανικά ΜΜΕ.

Την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ είχε δηλώσει ότι το Βερολίνο αναμένει πως φέτος θα υποδεχθεί 800.000 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, έναν αριθμό που είναι υπερτριπλάσιος εκείνου που είχε καταγραφεί το 2014.