Τον αποτροπιασμό του για τις βάρβαρες επιθέσεις των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη της Παλμύρας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου "να ενωθούν και να δράσουν γρήγορα για να θέσουν τέρμα στις τρομοκρατικές αυτές ενέργειες". 

Οι τζιχαντιστές του ΙΚ που έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την Παλμύρα από τον Μάιο, τοποθέτησαν την Κυριακή εκρηκτικά μέσα στο ναό του Βάαλ και κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του κτίσματος που χρονολογείται από το έτος 17 και περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ο Μπαν εξέφρασε επίσης την οργή του μετά τη δολοφονία με αποκεφαλισμό του πρώην επικεφαλής των Αρχαιοτήτων της Παλμύρας, του 82χρονου Χάλεντ αλ-Ασαντ, προσωπικότητας που αποτελούσε παγκόσμιο σημείο αναφοράς γι αυτή την αρχαία πόλη. Η σορός του ακρωτηριάστηκε, αφού προηγουμένως κρεμάστηκε ακέφαλη από στύλο, με το κεφάλι να κείτεται στο έδαφος, σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

"Αυτές οι βάρβαρες τρομοκρατικές ενέργειες προστίθενται σε έναν μακρύ κατάλογο εγκλημάτων που διαπράττονται εδώ και τέσσερα χρόνια στη Συρία εναντίον των κατοίκων της και της κληρονομιάς της", δήλωσε ο Μπαν υπενθυμίζοντας ότι η καταστροφή χώρων που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται έγκλημα πολέμου και καταδικάζοντας τις ωμότητες των τζιχαντιστών.